29.06.: Trg slobode – “Čovječe, ne ljuti se! Uključi se!”

by admin
| 14:20
2206_covjece_ne_ljuti_se
  •  
  •  
  •  
  •  

Fondacija tuzlanske zajednice  u petak 29. juna od 19.00h na Trgu slobode organizuje  takmičenje u porodičnoj igri “Čovječe, ne ljuti se! Uključi se!”.

 

“Čovječe, ne ljuti se!” je inovativan način da se promovira kultura darivanja i društvena odgovornost, te da  se podrži rad udruženja i pomogne realizacija njihovih projekata koji doprinose poboljšanju uslova življenja u Tuzli.

Kao i prethodnih godina, „Čovječe ne ljuti se“ će se igrati na velikom polju za igru uz učešće “živih” igrača. Učestvovat će 8 ekipa, koje čine predstavnici građanskih udruženja i neformalnih grupa, kao i filantropi i javne ličnosti iz svih sfera društvenog života, koji su finansijski podržali njihove projekte:

1. Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL” Tuzla

2. UKUD „Zvonko Cerić“

3. Udruženje građana Nogometni klub “Kiseljak”

4. UG “Regnum Animalia” Tuzla

5. UG “Par Selo” Dubrave

6. Neformalna grupa mladih “Motus Arte” Tuzla

7. Lokalna grupa za razvoj zajednice Sjenjak

8. Lokalna grupa za razvoj zajednice Gornja Tuzla

Odabrana udruženja i aktivne grupe građana i mladih, će predstaviti šarolikost tuzlanskog civilnog društva i svojim učešćem povećati šanse da tokom takmičenja prikupe dodatna sredstva za implementaciju projekata za dobrobit naše Tuzle.

Dođite i uvjerite se kako donacije od lokalnih donatora direktno pomažu rad udruženja i lokalnih projekata koji imaju za cilj očuvati tradiciju i običaje, poboljšati život djece oboljele od malignih bolesti, unaprijediti društveni život u ruralnim zajednicama, kao i doprinijeti rješavanju dugogodišnjeg problema u Tuzli.

Trg slobode Tuzla / Početak 19 h

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.