04.-09. 06: Mercator Centar – Humanitarni sajam „Knjiga za poplavljene biblioteke“

by admin
| 20:41
3005 Humanitarni sajam Knjige

U terminu 5. Međunarodnog tuzlanskog sajma knjiga, koji je odgođen zbog vandredne situacije uzrokovane nevremenom u BiH, u Tuzli će biti organizovan humanitarni sajam „Knjiga za poplavljene biblioteke“ bez svečanog ceremonijala i programskih sadržaja.

Sajam će biti otvoren od 4. – 9. juna/lipnja 2014. godine, a posjetitelji će sajma će osim knjiga za svoje kućne biblioteke, imat će priliku da kupe ili donesu knjige koje će na punktu Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“  moći donirati za poplavljeni bibliotekarski fond onih gradova u Bosni i Hercegovini, koji su u proteklih dvadesetak dana doživjeli kataklizmičnu sudbinu.

Biblioteke u Doboju, Maglaju i drugim poplavljenim gradovima Bosne i Hercegovine ostale su bez bibliotekarskog fonda, a humanitarni sajam „Knjiga za poplavljene biblioteke“ prilika je da im svako od nas svojom donacijom pomogne da u određenoj mjeri obnove svoj bibliotekarski fond.

Organizatori Humanitarnog sajma knjige „Forma Nuova“ d.o.o Tuzla, JU Narodna i Univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla i Mercator BH pobrinuli su se da, posebno kada je karakter sajma humanitaran, posjeta sajmu bude slobodna, a parking ispred Mercator centra za svo vrijeme trajanja sajma bude besplatan.

Garažni prostor TC Mercator Tuzla / Radno vrijeme sajma od 10 do 20.30 h / Ulaz i parking slobodni

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.