22.05.: NP Tuzla – „Ja, Mahaluša“

by admin
| 19:24

Kultna predstava „Ja, Mahaluša“ nakon četiri godine ponovo igra u Tuzli, u Narodnom pozorištu, u petak, 22. maja u 20 sati.

Nedavno je ova sarajevska kultna komedija proslavila četvrti rođendan i ušla u petu godinu uspješnog mahalanja po BiH, Regiji i diljem svijeta. 

„Ja, mahaluša“ je nezamjenjiva komedija koja razgaljuje, oplemenjuje, zabavlja i obara s nogu. 

Ovo je kabare koji je ujedinio sve generacije, različitih zanimanja i statusa, jer, između ostalog, publiku ne dijeli po zvanju, znanju i obrazovanju nego je otvoren za svakoga koji je spreman zabaviti se a pri tome potpuno otvoriti oči za ono što se zbiva u nama i oko nas.

Scenski život „mahalanja“ i otpočeo je s „Mahalušom“ koja je na muzičko-scenski način ispričala našu realnost koristeći se jezikom žargona, imitacije, pjesme i šale. 

Publika u Tuzli u prilici je da pogleda ovu vrsnu komediju koju predvodi nepobjediva Nela Đenisijević u ulozi Mahaluše i izvanredni Nenad Tešić kao njen partner u ulozi MrBiHn-a – Bosanca hablećine. 

Do danas „Mahalušu“ je gledalo oko 100 hiljada poklonika.

Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima uvijek se traži karta više jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke.

Narodno pozorište Tuzla / Početak: 20.00 h / Info: 035 251-645, 251-646 i 251-647

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.