08.05.: NP Tuzla – „Ljubavni žulj“ (OTKAZANO)

by admin
| 6:20

Uz slogan „Zaljubite se ponovo i zauvijek“ hit komedija rediteljice Mirele Trepanić osvojila je bh. publiku i regiju. Nakon premijere u Sarajevu, predstava je gostovala u Gračanici, Mostaru, Maglaju, Kaknju, Cazinu, Travniku, Zenici te u Splitu gdje je odigrana pred 800 gledalaca u dvije rasprodate dvorane. 

Za sve ljubitelje komedije ali i odlične glumačke igre preporuka je da u petak, 8. maja s početkom u 19,30 dođu u Narodno pozorište Tuzla i nipošto ne propuste ovu hit komediju.

Komedija „Ljubavni žulj“ nastala je prema dvije komične jednočinke Antona P. Čehova „Medvjed“ i“Prosidba“. Kroz ovu komediju daje se odgovor na dva životno važna pitanja: može li se običan čovjek zakleti na vječnu samoću ako je u prirodi strastveno i društveno biće? Koliko nas materijalna strana života odvlači od uživanja u ljubavi, partnerstvu, prijateljstvu, braku i sreći? U sukobu čvrstih principa likovi ispoljavaju svoje mane koje su dovedene do maksimuma: grubost, licemjerje, nespretnost, hipohondrija, malograđanština, pohlepa, sitničavost i tvrdoglavost. Sigurno da mane likova izazivaju smijeh, ali, zapravo, ova komedija djeluje i kao kritika takvog ponašanja.

Publiku očekuju razna iznenađenja, oni će suosjećati sa likovima, prepoznati se u njihovim manama, te smijati se njihovim doživljajima sa iznenadnima i neočekivanim preokretima, ali će otići sa jasnom porukom da je za sreću potrebna i dovoljna ljubav, a ne i novac.

Koncept predstave je muzika, ples i pjesma, kada se realna životna situacija pretvara u maštanja likova, a oni postaju onakvi kakvi uvijek trebaju biti: sretni i zaljubljeni.

Uloge u ovoj komediji su ostvarile Lana Delić, Zeničanka i višestruko nagrađivana glumica BNP-a Zenica, te sarajevski glumci Ivana Vojinović i Adnan Kreso, koji igraju po dvije kompleksne uloge, gdje se transformišu do neprepoznatljivosti. Režiju ove hit komedije potpisuje Mirela Trepanić,  tuzlanskoj publici poznata po najgledanijoj kabare predstavi „Ja,mahaluša“.

„Ljubavni žulj“ je komedija koja će vam vratiti vjeru u ljubav!
Slogan komedije je: Zaljubite se ponovo i zauvijek!

Narodno pozorište Tuzla / Početak: 19.30 h / Info: 035 251-645, 251-646 i 251-647