15.04.: BKC Tuzla – Predstava “A gdje su kokoške?” (VIDEO)

by admin
| 7:19

 

Predstava “A gdje su kokoške?” je pozorišna priča o dvije glumice koje, nakon odigrane posljednje predstave u sezoni, ostaju u garderobi i razmišljaju kako da prežive dugo, toplo ljeto i kako da plate zaostale račune. Odlučuju da same naprave predstavu, a da prođu što jeftinije: komedija sa malo likova, bez scenografije, da pisac nije živ i da nema nasljednike (da se ne bi plaćala autorska prava), mora igrati bar jedno ‘poznato ime’ ne bi li se lakše prodali i da sve i svi mogu da stanu u jedan auto i – vozi Miško! Počinju da prave predstavu “Kako se obogatiti”…

 

I, tu počinje komedija!

 Gospođa Ford i gospođa Žurka odlaze po savjete kod psihologa, vračare, hipnotizera, marketing savjetnika, joga instruktora.. sve dok im ne dođe gospođa Pejdž, treća glumica, koju sve vrijeme ogovaraju… U ulozi gospođe Pejdž je Tijana Dapčević.

Riječ autora:

“Ova priča je inspirisana istinitim događajima. Satkana je od autentičnih situacija u kojima se glumac, bez stalnog angažmana, očajnički bori za opstanak na sceni. U prvom dijelu procesa smo na papir stavljale priče iz glumačke i pozorišne stvarnosti. Te priče smo kroz improvizaciju pretvorile u scene, dramaturški uvezeane u pletenicu koja vodi gledaoca kroz tragikomične situacije do potpune katarze. Ovom predstavom mi ne propagiramo, već na paradoksalan način, kritikujemo ovakvu vrstu pozorišnog stvaralaštva.”

Uloge: Gospođa Ford -Tatjana Kecman, gospođa Žurka – Monika Romić i ospođa Pejdž – Tijana Dapčević

BKC Tuzla / Početak: 20.00 h / Info: Marketing služba BKC-a 035/311 070

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.