03.11: Akcija – “Zaplešimo za Amilu”

by admin
| 7:26
2410amila
  •  
  •  
  •  
  •  

Akciji prikupljanja novčanih sredstava za liječenje studentice Amile Džinović priključuje se i Univerzitetski plesni klub organizacijom časa plesa 03.11. u Univerzitetskoj sportskoj dvorani.

Amila Džinović ima dvadeset i tri godine i studentica je Medicinskog fakulteta u Tuzli, početkom juna 2009. godine dijagnosticiran joj je Non-Hodgin limfom (izuzetno agresivno-maligno oboljenje krvi).

 

U augustu ove godine situacija se znatno pogoršala, te je njezino izliječenje jedino moguće transplantacijom koštane srži, koje se može uraditi samo u inostranstvu, a transplantacija košta 250 000 eura.

Univerzitetski plesni klub, koji djeluje unutar Univerzitetskog sportskog društa, poziva sve Amiline sugrađane da se odazovu ovom apelu i doprinesu prikupljanju neophodnih sredstava za njezino liječenje.

Akcija, kako je navedeno, će se održati 3. novembra u Univerzitetskoj sportskoj dvorani sa početkom od 17 sati, cijena časa plesa iznosi 5 KM, a sav prikupljeni novac ide za liječenje Amile Džinović. Budimo humani, zaplešimo!

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.