28.02.: Club Palma -Bad Taste Night

by admin
| 13:14

Posljednji dan u mjesecu  u tuzlanskom Clubu Palma održat će se, kako najavljuju  Fa11out & Different Style,  „Bad Taste Night“ sa početkom u 22.00 sati.

Bad Company je ime drum and bass sastava kojeg čine: Jason Maldini, Darren White (D Bridge), Dan Stein (DJ Fresh) i Michael Wojcicki (Vegas). Probijajući se na scenu zajedno sa D-Bridge-om pod imenom Future Forces 1995. Jason Maldini je bio prvi koji je izdao singl na tadašnjem novom Renegade Hardware label-u. Danas jedna od najznačjnijih drum and bass etiketa.

Danas oni su vlasnici nekoliko solo projekata pod različitim izdavačkim kućama kao što su: Ram Recordings, Breakbeat Kaos, V-Recordings, Exit Records, Bad Taste Recordings…

Od kako su se prvi put upoznali 1998. Maldini i Vegas su se održali kao dio ove Drum and Bass mašine, ostavljajući neizbrisiv trag na sceni kao polovina revolucionarne Bad Company UK jedinice, a od 2004. ostvaruju partnerstvo pod imenom Bad Taste Recordings.

Prvobitna himna Bad Company UK-a ”The Nine/The Bridge” je izmijenila scenarij za nešto što će postati minimalistički žanr. Maldini i Vegas pored impresivnog muzičkog kataloga u vlastitoj izdavačkoj kući BC Recordings, ostvarili su upsjeh i na mnogim drugim velikim labelima u Drum and Bass-u uključujući: Prototype, Virus, DSCI4, Ram, React i Metalheadz…

Njihovi albumi ”Inside the Machine” i ”Book of the Bad” su ostali zapamćeni kao kultna drum and bass izdanja i velika inspiracija za buduće generacije.

Nakon vremena provedenog na mnogobrojnim svjetskim turnejama, 2013. godinu je obilježio povratak Bad Company-ja na scenu. BC Recordings postaje Bad Taste Recordings sa izdanjima talentovanih producenata poput Prolix, Gridlock, Audio, Billain, Teddy Killers, The Upbeats i mnogih drugih.

Ulaznice za „Bad Taste Night“ u prodaji su po sljedećim cijenama: promotivne 5 KM (ograničen broj ulaznica), redovne 8 KM, na ulazu 10 KM i to na prodajnim mjestima  Urban Beatz Lounge Bar (centralni Park) & Tatzoo Studio Tuzla (kod Kapije). Oni koji nisu iz Tuzle a žele da obezbijede  kartu mogu to učiniti kontaktirajući [email protected] ili viber broj:0038761747046.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.