12.02.: BKC – “Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac”

by admin
| 20:52

Nova predstava, uz potpuno novog Mahalca koji će vas totalno opčiniti, autorice Indire Kučuk-Sorguč bit će premijerno izvedena u BKC – u Tuzla u četvrtak 12. februara 2015. godine u 20,00 sati.

“Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac” naziv je novog autorskog djela Kučuk-Sorguč, koja je sa predstavama “Ja, mahaluša” i „Ja, mahalac“ doživjela do sada nezabilježen uspjeh na “daskama koje život znače”. 

U glavnoj ulozi je najbolji mladi komičar u BiH Nerman Mahmutović dok njegovu ženu Evropljanku iliti pokondiranu Bosanku, glumi izvanredna Negra Čičić. 

Ova hit komedija svoju je praizvedbu imala u Sarajevu, 5. decembra u Kamernom teatru 55 i sjajno je prihvaćena. Svih pet sarajevskih izvedbi rasprodate su sedmicama prije što je dokaz vrhunske izvedbe čija je kvaliteta potvrđena i u Splitu, 13. decembra, kada je „Mahalac“ izazvao salve smijeha i kada su Splićani četiri puta glumce pozvali na bis.

Mahalac je na plakatu prikazan u liku bosanske dvorske lude koji govori svijetu da je car go i ismijava sve lažne vrijednosti koje su danas usvojene kao prave.

On poručuje: „Dajgle me, dajgle posljednjeg bosanskog primitivca u predstavi  „Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“  jer on se ne miri sa nakaradnošću današnjice, on više voli da je primitivan nego moderan i izopačen, on se nalazi vazda između tri vatre – između svoje majke i svoje supruge i okoline – odnosno, njegove raje koja uvijek ima nešto da zabiberi.

U Tuzli su predstave autorice Kučuk-Sorguč uvijek dočekane u euforičnom maniru.

Tuzlo, spremi se za predstavu koja će vas ostaviti bez daha i nasmijati do suza.

BKC Tuzla / Početak: 20.00 h / Ulaznice 10 KM (BKC – a Tuzla, kod Seje & Vilija i kupikartu.ba) / Info: 035/311 070.

(Filter Produkcija/BKC Tuzla)