03.02.: BKC Tuzla – “Crno-bijelo“ stand-up show Peđe Bajovića

by admin
| 18:44

Premijernim izvođenjem predstave “Crno-bijelo“ u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, najpoznatiji regionalni stand-up komičar, Peđa Bajović, 31. janauara je počeo bosanskohercegovačku turneju kojom će obilježiti deset godina svoje uspješne karijere.

Predstavu “Crno-bijelo“ koja govori o razlikama kojima smo okruženi u svakodnevnom životu, Bajović će predstaviti i publici u Tuzli 3. februara u BKC-u.

– Ovo su moje probrane fore iz mog dosadašnjeg opusa, koje ću pretočiti ih u cjelovečernju predstavu u kojoj ću pričati – o razlikama! Zato se tako i zove, jer su onih ‘50 nijansi sive’ kod nas samo neka tamo stranjska knjiga, a sad i film!

…Žene – muškarci, mladi – stari, gornji – donji, Istok – Zapad, ljudi – životinje, vjernici – bezbožnici, kompjuter – toljaga, selo – grad, narodnjaci – zabavnjaci, nacionalisti – građani, mesožderi – vegetarijanci… Mi – vi – oni… Razlika je koliko hoćeš, a razloga za smijeh – još više i to najmanje sat i po, a ako se zaigramo i još više!  – kaže Pedja Bajović.

BKC Tuzla / Početak: 20 h / Ulaz: 7 KM / Info: 035/311 070 https://www.youtube.com/watch?v=WADp1WZHTPE