07.02.: Club Palma – „Osvajači“

by admin
| 19:31

Osvajači će 7. februara ponovo nastupiti u Tuzli, u Domu mladih, kultnom mjestu gdje su proteklih decenija nastupili brojini muzički velikani iz regiona.

Grupa Osvajači nastala je 1990. godine i već u proljeće 1991. godine objavljuju svoj prvi album Krv i led u izdanju PGP-RTS. Kao pravi predstavnici melodičnog Hard & Heavy zvuka skrenuli su pažnju na sebe, kako autorskim pesmama, tako produkcijom i živim nastupima po kojima su bili karakteristični. Veliki doprinos u njihovom zvuku dao je i legendarni klavijaturista Laza Ristovski iz čijeg studija je izašao prvi album. Saradnja s njim se nastavlja i na drugom albumu koji se pojavio 1995. godine pod nazivom “Sam” u izdanju PGP-RTS. Članovi koji su svirali u tom periodu u bendu su Zvonko Pantović Chipi – vokal, Urosević Dragan – gitara, Popović Saša – bas gitara,Miša Raca – bubanj, Nebojša Jakovljević Shone – klavijature,Dejan Dacović – bas gitara.

Od 1999-2002 gitarista Bane Jelić je bio stalni clan Osvajača. Od februara 2010. godine se ponovo vratio u bend. Bend odlučuje da nastavi sa radom tako što prvo kreće sa koncertnim aktivnostima gde se uvjerio da pjesme sa prvog I drugog albuma publika nije zaboravila, a i vrlo primjetno je da je u medjuvremenu bend stekao nove fanove koji željno očekuju novi album. 

Trenutno bend priprema novi album.Osvajači će ponuditi fanovima izdanje koje ce po zvuku I produkciji sigurno popuniti prazninu kada je u pitanju Hard & Heavy pravac na ovim prostorima.
I krenuli su …. kao što su i obećali
Prošle godine su izašla tri sjajne singla :
Pakleni put – https://www.youtube.com/watch?v=C6uCddk4xl4 
Glorija – https://www.youtube.com/watch?v=sMskPwbkZwY 
Sad je na mene red – https://www.youtube.com/watch?v=OBs3LVW10yE .

 Članovi Osvajača: Zvonko Pantović- Čipi (vokal), Bane Jelić (gitara), Nebojša Jakovljević – Šone (klavijature), Dejan Pejović – Peja (bas) i Nenad Branković – Konga (bubnjevi)

Club Palma (Dom mladih) / Početak: 21.00 / Ulaznice 10 KM, u predprodaji 8 KM

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.