09.12.: BKC Tuzla – Predstava „Grabež“

by admin
| 10:56

Na kamernoj sceni BKC – a Tuzla u utorak 9. decembra 2014. godine u 19,30 sati biće premijerno prikazana predstava “Grabež”, koproducentski projekat Bosanskog kulturnog centra Tuzla i Udruženja “Diva” iz Tuzle. Prva i druga repriza predstave biće izvedena 10. I 11. Decembra u 19,30 sati.

Riječ je o pozorišnoj predstavi, u režiji Pavla Jozića, a u kojoj igraju mladi tuzlanski glumci (Nina Terzić, Mirna Mišković, Adnan Omerović, Katarina Krištić i Dženana Džanić). Pozorišni komad „Grabež”, djelo je Pavla i Tijane Jozić, diplomiranih dramskih i audio vizuelnih umjetnika.

„Grabež” je priča o četiri uposlenice jednog pariskog bordela, krajem dvadesetih godina dvadesetog vijeka. Svojim sadržajem, predstava nedvosmisleno koketira sa društvenim prilikama sadašnjice, postavlja niz pitanja od krucijalnog značaja za nas same, i objelodanjuje poražavajuće ali i katarzične istine u vezi sa pozicijom savremene žene.

Ulaznice po cijeni od 7 KM možete kupiti u Marketing službi BKC – a Tuzla. Informacije i rezervacije na kontakt tel. 035/311 070.

(TI/BKC Tuzla)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.