15.12.: BKC Tuzla – “Đevrasim Cvijan za Elnura”

by admin
| 20:52

Nakon punih pozorišnih dvorana u Goraždu, Tuzli, Banja Luci, Doma Mladih i Skenderije u Sarajevu, Lukavcu, Tešnju, Gradačcu… glumac Dragan Marinković Maca u ulozi Đevrasima Cvijana, kandidata za “presjenika” zajedno sa svojim producentskim timom i prijateljima, organizovat će humanitarno izvođenje predstave za potrebe prikupljanja potrebnih sredstava za liječenje Elnura Hadžića.

Elnuru Hadžiću utvrđena je 100% oštećenje organizma sa kombinovanim smetnjama: cerebralna paraliza, zaostaje u fizičkom razvoju, ima teško oštećenje sluha, ne može govoriti, operativno je liječena anomalija između jednjaka i trahe….

No, tu se priča o nesreći porodice Hadžić ne završava. Elnurov tridesettrogodišnji otac Emir doživljava nesreću u kojoj i on ostaje nepokretan. Usljed frakture lobanje, oduzeta mu je desna strana tijela i onemogućen govor.

Za sina i muža brine se sada nezaposlena Mirela i njen svekar koji, u poznim godinama pokušava prikupiti novčana sredstva za operaciju unuka koja bi djetetu omogućila da stane na noge. Ovaj mali, ali značajan napredak u elnurovom zdravstvenom stanju unio bi barem malo radosti u njihov dom.

“Đevrasim Cvijan za presjenika”, naziv je pozorišne predstave u režiji bosanskohercegovačkog redatelja i scenariste Envera Puške, koju će u formi monodrame odnosno satiričnog komada interpretirati glumac Dragan Marinković Maca.

Dragan Marinković Maca tj. predsjednik Đevrasim Cvijan zasigurno će ući u svako srce i barem na trenutak izvući osmjeh na lice „zbunjenog naroda”, akcentirajući vedru stranu politike.

Predstava “Đevrasim Cvijan za presjenika” će biti prikazana u BKC Tuzla, u ponedjeljak 15.12.2014.godine u 20:00 sati.

Cijena ulaznice 10 KM.

Dio sredstava od predstave ide za potrebe liječenja malog Elnura.