18.-20. septembar: NP Tuzla / “Čarlijeva tetka” (premijera)

by nedim
| 10:44
  •  
  •  
  •  
  •  

Narodno pozorište Tuzla, pozorišnu sezonu 2020/21, otvara sa premijerom predstave Čarlijeva tetka (Thomas Brendon), za koju režiju potpisuje rediteljica iz Zagreba Nina Kleflin.

U ovoj komediji autora Thomasa Brendona, uloge su ostvarili: Edis Žilić, Elvis Jahić, Midhat Kušljugić, Milenko Iliktarević, Nenad Tomić, Siniša Udovičić, Remira Osmanović, Tamara Stilić Miličević, Irma Zukić, Jasmina Ibrahimović i Jasmina Dedić. Umjetnički dio ekipe upotpunjuju provjereni saradnici rediteljice Kleflin: Midhat Kušljugić, adaptacija djela, Osman Arslanagić, scenograf i Sara Lovrić Caparin, kostimograf predstave.

Zbog trenutne epidemiološke situacije na snazi je mjera ograničenog broja posjetilaca u zatovrenom prostoru (max. 50 osoba), a iz NP Tuzla mole cijenjenu publiku da na vrijeme rezervišu ulaznice za predstave kao i da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba u cilju sprečavanja širenja zaraze Coronavirusom, kao i istaknutih pravila i mjera od strane Narodnog pozorišta Tuzla.

Predstava se izvodi u sali Narodnog pozorišta Tuzla, a sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefone: 035 251-645 i 251-646 u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.

Termini:

Petak, 18. septembar 2020. godine u 19,30 sati – Premijera I
Subota, 19. septembar 2020. godine u 19,30 sati – Premijera II
Nedjelja, 20. septembar 2020. godine u 19,30 sati – Premijera III

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.