13. i 14.11.: Dom mladih – Plesni performans „Cleopatra“

by admin
| 11:39

Plesni studio ”Rich” iz Tuzle ove godine obilježava 10 godina postojanja i rada. Svoju desetu godišnjicu odlučili su obilježiti trećim po redu plesnim performansom kojem su dali ime ”Cleopatra”.

Nakon ”Crna Marama” i ”Sultanija” koje su doživjele veliki uspjeh, članovi plesnog studija ”Rich” odlučili su na daskama Kamerne scene u Domu Mladih – Tuzla prikažu još jedan performans orijentalnog plesa pod nazivom ”Cleopatra”.

Premijera ovog performansa je u petak 14. novembra 2014 godine, u 19:00 h, a predpremijera je dan ranije, također u 19:00 h, na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

Iz studija „Rich“ porućuju da će treći performans biti mnogo zanimljiviji i uzbudljiviji od predhodna dva, te da će ovaj performans posvetiti sportu.

 „Vlada veliko interesovanje, kako za sam performans tako i uopšteno za rad našeg plesnog studija, a svakodnevno nam dolaze novi članovi. Mnoge zanima ko će odglumiti lik Cleopatre no to ne znaju ni članice mog plesnog studija, neka sve bude jedno veliko iznenađenje – istakao je Samir Rich, režiser ovog projekta i koreograf plesnog studija Rich.

Elvira Bašić i Dženita Vejsilović zajedno sa Samirom svakodnevno uvježbavaju koreografije sa članicama, no ovaj put neće biti čistog orijentalnog plesa nego će se više bazirati na stilu egipatskog plesa.

Zainteresovani više detalja mogu naći na Facebook stranici Plesni studio ”Rich’‘ ili u Caffe Baru Parlament (Toranj zgrada).

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.