COVID-19 / Dnevni izvještaj za TK: Manje novozaraženih nego jučer, dvije osobe preminule

by nedim
| 12:13

U protekla 24 sata na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla koronavirus je potvrđen kod 26 osoba sa područja Tuzlanskog kantona – potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, jučer je registrovano 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U posljednja 24 sata prijavljena su i dva smrtna slučaja pacijenata zaraženih koronavirusom. Radi se o starijem muškarci u ženi sa komorbiditetima.

U osam od 13 općina/gradova u Tuzlanskom kantonu su evidentirani novi slučajevi zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih je u Tuzli i Lukavcu po sedam, pet novih slučajeva je u Banovićima, tri u Živinicima, te po jedan u Gračanici, Gradačcu, Sapni i Srebreniku.

Na području Tuzlanskog kantona trenutno je 685 aktivno zaraženih osoba, 957 je oporavljenih, a od početka pandemije je zabilježeno 1700 pozitivnih osoba na koronavirus.

Hospitalizirano je 70 osoba (šest na mehaničkoj ventilaciji). Pozitivnih u kućnoj izolaciji 615, a pod zdravstvenim nadzorom je 813 osoba.

Od komplikacija izazvanih koronavirusom do sada je u Tuzlanskom kantonu preminulo 57 osoba.

Novi slučajevi u FBiH su registrirani u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

(Tuzlainfo.ba)