9.11.: Club Palma (Dom mladih) – In Memoriam of EKV

by admin
| 15:28

Početak novembra će opet biti vrijeme kada ćemo dodirnuti prošlost i dozvoliti joj da nam vrati naša kristalna sjećanja. In Memoriam of EKV naš je način da ta lijepa sjećanja sačuvamo od zaborava.

Dvadeseta godišnjica od prerane Milanove smrti bit će obilježena koncertima sa bivšim članovima EKV-a, a jedan od njih je o onaj u tuzlanskom Clubu Palma, koji će se održati 9. novembra.

EKV je definitivno obilježio ‘80., bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom.
 
A kako to posljednjih decenija na ovim prostorima biva i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam začinjavale život tih godina. I sada, samo par godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih…
 
Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono što ćete imati priliku čuti na ovom koncertu, ekipa je koja je, na njihovu sreću, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a.
 
Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su više od dvije decenije na muzičkoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema muzici, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvećih Rock&Roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirisao u raznim fazama naših života.
 
-Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama – kažu članovi benda, a članovi su:
 
Marko Milivojević, bubnjar sa najdužom stazom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. i svirao na albumima “Dum dum” i “Neko nas posmatra”, kao i na live albumu “Kao u snu”.
 
Dragiša Uskoković – Ćima, koji je svirao na albumima “Neko nas posmatra” i “Kao u snu”, te na velikom broju živih svirki u to vrijeme.
 
Tanja Jovičević, vokal; vođa i pjevačica kultnog benda Oktobar 1864., koja je pjevala na većini albuma EKV-a, te sarađivala sa skoro svim značajnim jazz muzičarima sa ovih prostora.
 
Nemanja Dašić, vokal i gitara.
 
Dejan Tomović – Tomke, na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu Vampiri.
 
Teodor Jani, na gitari, ekscentrični Grk, zaslužan za novi EKV-ov zvuk na albumu “Ljubav”. Ujedno je i producirao albume “Ljubav”, “Samo par godina za nas” i “Dum dum”.

Club Palma (Dom mladih) / Početak: 20.00 h / Ulaz: 7 KM

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.