28.12.: BKC Tuzla – Tradicionalni Novogodišnji koncert društva “Lege Artis”

by admin2
| 9:50

Članovi društva “Lege Artis” već šestu godinu za redom, krajem decembra organizuju svečani koncert na kojem sumiraju tekuću godinu i predstave se svojoj brojnoj publici. Ovo društvo iza sebe ima još jednu uspješnu programsku godinu ispunjenu brojnim nastupima u Tuzli i drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, te horskim šampionatom, koji je ove godine premašio sva očekivanja.

– Iza nas je još jedna uspješna godina, te sa radošću publici poklanjamo Novogodišnji gala koncert. Ove godine postali smo bogatiji za nove članove, te za “Malu školu klavira”, koja uz našu “Malu školu violine” predstavlja posebnu snagu i energiju “Lege Artisa”. Naš mješoviti hor imao je brojne uspješne nastupe, a svi zajedno smo organizovali još jedan internacionalni horski šampionat, koji je ove godine okupio više od hiljadu učesnika. Također, Novogodišnji koncert, za koji se prošle godine tražilo mjesto više u dvorani BKC – a, za nas svake godine predstavlja poseban izazov da ljestvicu podižemo kvalitativno – istakao je mr. Jasmin Hasić, umjetnički rukovodilac društva Lege Artis.

Tradicionalni Novogodišnji koncert biće održan u dvorani BKC –a Tuzla 28. decembra u 19 sati, a Bosanski kulturni centar je kao i prethodnih godina suorganizator ove gala večeri. Ulaz za sve posjetioce je slobodan.

Uz članove “Lege Artisa” na koncertu će nastupiti Ansambl “Iskre”, pod dirigentskom palicom Damira Beganovića, te solisti Ena Ovčina, Maida Habibović, Slađana Dedić i Dženana Huseinagić te najmlađi članovi “Lege Artis-a”. Na programu su djela Brahmsa, Piazzole, Jeličanina, Jenkinsa i drugih.

Iz “Lege Artisa” pozivaju svoju vjernu publiku da im se pridruže na još jednoj Novogodišnjoj čaroliji i obećavaju još jednu magičnu noć za pamćenje.

(Tuzlainfo.ba)