26.11.: BKC Tuzla – Solistički koncert Mie Hodžić

by admin2
| 17:05

Mlada tuzlanska pijanistica Mia Hodžić održat će novi solistički koncert u dvorani Bosanskog kulturnog centra Tuzla u utorak 26.11. u 19 sati.

Mia će izvesti niz kompozicija za klavir, a na njenom koncertu nastupiće i gosti, klaviristica Asja Avdić, također iz klase mr. Slađane Dedić, te Nerina Begić, sa odsjeka za solo pjevanje, iz klase Dženane Huseinagić.

Ulaz za posjetioce je besplatan.

Mia je rođena 2006. godine u Tuzli. Osnovnu školu upisala je 2011. godine i trenutno je učenica devetog razreda Katoličkog škoskog centra Sveti Franjo u Tuzli i šestog razreda Osnovne muzičke škole u Tuzli.

Prve predškolske časove klavira Mia je imala kod profesorice Azre Azabagić s kojom je naučila prve note. Pripremni razred muzičke škole je upisala 2013. godine u klasi profesorice Maje Azabagić, a u 4. razredu je prešla u klasu magistrice Slađane Dedić.

Pored redovnog muzičkog obrazovanja uspješno je završila nekoliko muzičkih tečajeva u kategoriji klavir. Mia je također pohađala master klas kod poznatih profesora kao što su Planinka Jurišić, Đorđe Staneti, Aleksandra Radosavljević i drugi.

Mia Hodžić je jedna od najnagrađivanijih učenica Osnovne muzičke škole u Tuzli. Učesnik je više domaćih i međunarodnih muzičkih takmičenja u kategorijama klavir solo i klavirski duo. Na takmičenjima je postizala zavidne rezultate o čemu svjedoči osvojenih 34 nagrade, od čega 28 prvih nagrada, 4 specijalne nagrade i 4 laureata.

Za postignute rezultate ova je mlada umjetnica višestruko nagrađivana od strane Grada Tuzle, Osnovne muzičke škole u Tuzli, Udruženja muzičkih i baletnih pedagoga u Federaciji BiH, Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona i Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Pored školskih, Mia Hodžić aktivna je sudionica i izvanškolskih aktivnosti postižući i u drugim oblastima zavidne rezultate. Dugogodišnji je član Teniskog kluba Sloboda Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)