19. – 21. 09.: Panonska jezera – VII međunarodni susreti raftera „Raftlook 2014“

by admin
| 8:29

VII  međunarodni susreti raftera i raft klubova na Panonskim jezerima u Tuzli pod nazivom „Raftlook 2014.“ će se održati 20. 9. 2014. godine u organizaciji Raft-eko kluba Accent“ iz Tuzle. Ove je godine najavljeno učešće 12 ekipa  iz Ključa, Bihaća, Jajca, Zenice, Visokog, Zavidovića, Zvornika, Olova,  Tuzle i Starih Banovaca, sa preko 100 raftera iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Tradicija postaje samo ono što ima istinsku vrijednost, pa će susreti i druženja raftera biti prava prilika da se pokaže koliko su vrijedne veze među ljudima i veze ljudi sa prirodom.

Susrete će 20.9. 2014. godine u 11 sati otvoriti  načelnik opštine Tuzla Jasmin Imamović, a nakon otvaranja susreta, rafteri će za djecu i omladinu organizovati promotivnu vožnju raft čamcima. Tom prilikom mnogi mladi veslači će uz instukcije iskusnih raftera-skipera, imati priliku bar na trenutak  osjetiti čari raftinga.Očekujemo da će nakon današnje vožnje, mnogi mališani istinski zavoljeti rafting i da će ih upravo rafting, već od naredne godine, približiti prirodi i bistrim planinskim vodama.

Pošto ljepota bez muzike nije potpuna, na dan otvaranja susreta, posjetioci će imati priliku uživati i u pjesmama poznatog ženskog hora Tuzlanke.

U drugom dijelu dana u okviru rafterskih igara, rafteri će demonstrirati rafterske vještine, snagu i umjeća koja su neophodna da bi se savladali bukovi čistih bosanskih rijeka.

Rafterski susreti se održavaju u partnerstvu sa opštinom Tuzla i JKP Panonika

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.