27.09.: BKC Tuzla – Svečani predbajramski koncert Latifa Moćevića

by admin
| 19:17

U subotu, 27.09.2014 u 19:30 sati, u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona održat će se svečani predbajramski koncert Latifa Moćevića sa orkestrom. 

Koncert u Tuzli je dio mini turneje “Pjevaj mi o lijepom” koju organizuje udruženje UNIART u cilju promocije kulture i mladih umjetnika, na putu očuvanja tradicije lijepe riječi kroz pjesmu u bajramskom duhu. 

Latif Moćević promoviše muziku koja pjeva o lijepom. Pored autorskih kompozicija na koncertu gosti će poslušati sevdalinke, obrade kompozicija svjetske baštine iz domena pop-kulture, obrade poznatih opernih arija i liedova, kao i duhovnu muziku. Sve kompozicije su obojene originalnim aranžmanima. 

Dodatnu težinu programu daje orkestar koji čine obrazovani muzičari, svršenici i studenti muzičkih akademija. 

U želji da se pokrene razvoj zdravog pristupa pjevanju, Latif Moćević će 20. 09. 2014 u Tuzli održati besplatnu muzičku, pjevačku radionicu uz klavirsku pratnju Džemšida Hodžića i publici ponuditi smjernice kroz druženje uz pjesmu. Radionica će se održati u Plavoj sali BKC-a s početkom u 12 sati. 

Bilo da su u pitanju djeca, mladi ili zreli ljudi, amateri ili profesinalci kroz radionicu će upoznati osnove vokalne tehnike koje mogu biti ključne za pravilno shvatanje pjevanja. Estetika slušanja i pjevanja će dobiti novu dimenziju, slušat ćemo lijepo, pjevat ćemo lijepo. 

Ulaznice za koncert po cijeni od pet konvertibilnih maraka se mogu kupiti na recepciji BKC Tuzla kao i na Korzu, Sejo & Vili.