Večeras finale Kupa RKS Tuzla, prihod od ulaznica ide za liječenje Senada Muminovića

by nedim
| 7:52

Gradski rivali Sloboda i Student večeras će u maloj dvorani Mejdana odmjeriti snage u okviru finalne utakmice kupa RKS Tuzla. Finalna utakmica ima i poseban, humanitarni značaj jer će novčana sredstva prikupljena prodajom ulaznica biti uručena Senadu Muminoviću, legendarnom košarkašu Slobode i bivšem reprezentativcu BiH, koji se posljednjih mjeseci bori s opakom bolešću i potrebno mu je liječenje.

Budući da su tuzlanski klubovi zajednički pristupili organizaciji ovog susreta, na press konferenciji uoči utakmice finala medijima su se obratili predsjednici oba kluba učesnika finala, Aid Berbić u ime OKK Sloboda te Kenan Sijerčić iz UKK Student.

“Rukovodstva Slobode i Studenta su donijeli odluku da prikupljeni novac uručimo porodici Muminović za potrebno liječenje. Ulaznica za utakmicu finala kupa iznosi 5 KM, a u dvorani Mejdan bit će postavljene i kutije za dobrovoljne donacije”, istakao je Berbić.

Pobjednik utakmice ide u polufinale kupa sistema “A”, ali obje strane složile su se kako je rezultat ove utakmice u potpuno drugom planu.

”Ranije su Student i Sloboda uručili donacije porodici Muminović, a ovom utakmicom želimo još jednom pružiti podršku našem Senetu u teškim životnim trenucima. Važno je da Sene dobije svoju životnu utakmicu, a ko će pobijediti u utakmici Slobode i Studenta je sada manje bitno”, dodao je Sijerčić.

Utakmica je na rasporedu večeras u srijedu, 21.12.2022. godine sa početkom od 19 sati u maloj dvorani Mejdana. Sudijsku trojku na ovom susretu čine Seid Nožinović, Faruk Ališehović i Nermin Kasumović. Cijena ulaznice za utakmicu “Svi za Seneta” iznosi 5 KM, a sezonske ulaznice OKK Sloboda na ovom susretu ne važe.

Upućeni su pozivi tuzlanskim ljubiteljima košarke da dođu u Mejdan, kupe ulaznicu i podrže borbu Senada Muminovića. Ulaznice možete kupiti u prostorijama OKK Sloboda, CD shop Mido, na Korzu kod Seje i Vilija i na biletarnici ispred Mejdana uoči početka susreta.