25.08.: 8. Tuzlanska biciklijada

by nedim
| 8:43

Biciklistički klub Tuzla u saradnji sa partnerima i ove godine organizuje Tuzlansku Biciklijadu, koja će po osmi put okupiti zaljubljenike u bicikle, rekreaciju, sport i zabavu.

Ovo je najmasovniji događaj ovog tipa u Bosne i Hercegovine pa i šire, održat će se u nedjelju 25. avgusta 2019. godine na ulicama Tuzle. Prijave počinju već od 8 sati, a start je predviđen u 11h u naselju Stupine.

Tuzlanska Biciklijada je rekreativni događaj koji privlači ljude svih uzrasta. Cjelodnevno druženje uz promociju zdravog načina života glavni je cilj organizatora. Organizatori obećavaju vrhunsku cjelodnevnu zabavu i bogat nagradni fond za sretne učesnike.

Biciklijada startuje u 11:00, biciklisti će se kretati rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana –Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine u duzini od 14km.

Biciklistički klub Tuzla, nastoji da svake godine ovu manifestaciju podigne na veći nivo,a rezultati su da imamo učesnike iz cijele BiH pa i šire.

Po završetku vožnje za sve učesnike sponzori i partneri su obezbijedili osvježenje i hranu.

Svi učestvuju na vlastitu odgovornost, a organizatori preporučuju da svi učesnici nose kacige i rukavice i daimaju ispravna bicikla a djeca da imaju pratnju roditelja – staratelja.
Onlajn prijave možete izvršiti na web stranici organizatora www.tuzlanskabiciklijada.ba  

Generalni sponzor događaja: BEKO.

(Tuzlainfo.ba)