Tuzla: Večeras koncert umjetničke muzike klaviristice Sile Yazar

by nedim
| 9:00

Večeras, petak, sa početkom u 19 sati u Ateljeu Ismet Mujezinović, održat će se koncert umjetničke muzike klaviristice Sile Yazar u organizaciji Centra za kulturu Tuzla.i Muzičkog obrazovnog centra “Lege Artis” Tuzla

Sila je dugogodišnja članica Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla,  bivši đak Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” a buduća je i studentica odsjeka za klavir Muzičke akademije u Sarajevu.

Sila Yazar rođena je 2003. u Turskoj, sa tri godine dolazi u Bosnu i Hercegovinu sa roditeljima gdje počinje svirati klavir prvo u Osnovnoj muzičkoj školi Tuzla a zatim i u srednjoj cijelo vrijeme u klasi mr. Slađane Dedić. Tokom svog školavanja Sila je nastupila na brojnim takmičenjima kao solista ili član kamernog ansambla te redovno u naš grad donosila prve nagrade i laureate.

Pored svih obaveza ova mlada umjetnica bila je požrtvovana članica Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla gdje je učestvovala na brojnim koncertima, manifestacijama ali i određenim situacijama bila asistent dirigentu hora.

Na programu koncerta naći će se djela: J. S: Bacha. L. w. Beethovena, S. Rahmanjinova, F. Chopina, F. Schubert i drugi.

Prisustvo događaju je slobodno.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.