28.07. – 03.08.: Tuzla – „Ethno Bosna i Hercegovina – Interethnic camp“

by admin
| 7:35

Udruženje „akustikUm – Muzička omladina JMBH“ organizuje već drugi po redu festival mladih muzičara pod nazivom „Ethno Bosna i Hercegovina – Interethnic camp“ koji će se održati u Tuzli od 28.7. do 3.8.2014. godine.

Prošlogodišnji Ethno festival okupio je 63 mladih ljudi iz cijelog svijeta koji su se sastali u jedinstvenom prostoru Kuće plamena mira u Tuzli, kako bi jedni druge učili pjesme svog kulturnog nasljeđa, čime je postignut jedan nesvakidašnji momenat druženja, učenja, istraživanja a sve u smislu obogaćivanja znanja o različitosti i tolerancije čime je i sam grad Tuzla nosioc ove poruke u Bosni i Hercegovini.

Ove godine „Ethno BiH“ će okupiti preko 100 mladih muzičara iz više od 10 zemalja svijeta i više od 10 gradova Bosne i Hercegovine. Upravo zbog vrijednosti različitosti, dijaloga i tolerancije projekat i nosi naziv „Inter-ethnic camp 2014“ jer mladim ljudima pruža prostor za druženje i dijalog te promovira ideju pomirenja među narodima u Bosni i Hercegovini.

Projekat Ethno-Interethnic camp je podržan od strane Američke ambasade u BiH kao i od Evropskog fonda za kretanje mladih ERASMUS+.

Plan koncerata Ethno orkestra:

Ponedjeljak, 28.7. u 20h – Plato vidikovac, Slana banja
Utorak, 29.7. u 20h – Soni trg
Srijeda, 30.7. u 20h – Centralni park u Tuzli
Četvrtak, 31.7. u 20h – Tvrđava Stari grad, Travnik
Petak, 1.8. u 20h – Atelje Ismet Mujezinović, Tuzla – koncert + izložba
Subota, 2.8. u 20h30 – Trg Slobode – završni koncert

Dođite i osjetite ethno magiju, preko 100 mladih muzičara – jedan orkestar!

Info: http://www.akustikum.org/index.php/en/projects/ethno

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.