Airsoft klub “ONE” Tuzla danas na Trgu slobode organizuje promociju ovog sporta

by Tuzla Info
| 10:00
Airsoft klub “ONE” Tuzla danas će na Trgu slobode održati promociju ovog sporta. 
Okupljanje je zakazano u periodu od 12 do 16 sati, a iz ovog kluba pozivaju sve zainteresovane da dođu i nauče nešto novo o ovom sve popularnijem sportu.
AirSoft je moderan, ekstremni, borbeni sport u kome učesnici eliminišu suparnike gađajući se airsoft plastičnim kuglicama iz airsoft replika.
U Airsoftu se ne koristi oružje bilo koje vrste tj. strogo je zabranjeno i samo donošenje takvog oružja na airsoft dešavanja.
U Airsoftu se koriste replike oružja koje jednostavno tako i zovemo – replike! Replike podražavaju pravo oružje samo po fizičkom izgledu a po kvalitetu i funkcionalnosti nemaju apsolutno nikakve veze sa pravim oružjem niti je moguće prepraviti ih u pravo oružje.
Suština Airsofta je pošteno, sportsko ponašanje i priznavanje pogotka (fair play). Igrač veoma dobro zna kada je pogođen jer se to čuje i osjeti. Svako nepriznavanje pogodaka je veoma neprihvatljivo i društveno omraženo pa se od takvih nesavjesnih i neodgovornih igrača cijela Airsoft scena veoma brzo distancira i marginalizuje ih a ni jedan tim ih ne želi u svom članstvu.
Važno je od samog starta učiti se fair play igri i sportskom ponašanju, ukoliko odlučite da ne priznajete pogodke ili igrate protiv pravila, samim tim ste svrstani u osobe koje ne žele biti dio lijepog druženja i igre, već cu došli da liječe svoje komplekse i frustracije misleći da su bolji igrači od drugih.
Airsoft klub “ONE” Tuzla je jedan od prvih klubova u BiH koji je nastao 2011. godine i od tada aktivno postoji.
“Nadamo se lijepom druženju i zabavi. Nastojat ćemo da posjetioce upoznamo sa airsoftom, opremom i pružimo priliku da isprobaju replike i slikaju se sa opremom. Biće to jedna lijepa prezentacija koja se organizuje po prvi put u našem gradu i nešto što do sada niste imali priliku uživo da vidite” – kazali su iz Air soft kluba “ONE”.