Sutra u Tuzli koncert violinistkinje Natalije Todorović

by Tuzla Info
| 20:00

U Međunarodnoj galeriji portreta JU Centra za kulturu Tuzla, 5. maja u 19.00 časova, biće održan koncert banjalučke violinistkinje Natalije Todorović.

 

Diplomirala je 2007. godine u klasi prof. Uroša Pešića ( Srbija), a magistrirala 2011. godine u klasi prof. Maje Jokanović (Srbija) na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

 

Tokom svog dosadašnjeg školovanja osvojila je veliki broj nagrada, priznanja i povelja na mnogobrojnim takmičenjima i festivalima.

 

U saradnji sa Kulturnim centrom Banski dvor u Banjaluci organizuje Master Class radionice za violiniste pod nazivom „Radost sviranja“, koja okuplja najbolje mlade violiniste.

 

Za Dane bosanskohercegovačke kulture, koji su održani u Francuskoj 2004. godine, Natalija je komponovala djelo „Sjećanje na Francusku“. Njena zbirka kompozicija za gudače „Prosnevanje“ sastavni je dio njenog repertoara.

 

Nedavno je izašao njen CD „Prosnevanje“ za Muzičku produkciju RTRS u cilju promocije klasične muzike. Na ovom albumu sarađivala je i sa klaviristom Vladom Danićem, sa kojim ima dugogodišnju saradnju i sa kojim je snimila četiri kompozicije poznatih autora klasične muzike. Novi CD svojevrstan je zbir autorskih kompozicija koje je Todorovićeva godinama sama komponovala i izvodila na koncertima, tako da nema dileme da će predstojeći koncert u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli biti ispunjen kvalitetnim notama i dobrim zvukom.