BKC TK: Sutra otvaranje izložbe slika „Tragom bosanskih priča“

by Tuzla Info
| 15:00

U Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli, u utorak 8. februara/veljače 2022. bit će otvorena izložba slika pod nazivom „Tragom bosanskih priča“. Autor izložbe u okviru koje će biti predstavljeno 28 slika u akvarel tehnici je Adil Mešanović, umjetnik iz Kalesije.

Otvaranje izložbe je 8.2.2022. godine u Velikoj galeriji BKC TK u Tuzli sa početkom u 19 sati. Na otvaranju izložbe govorit će promotori prof.dr. sci. Srđan Vukadinović i art menadžerica Jasmina Bajramović.

Prisustvo događaju je slobodno uz pridržavanje aktuelnih higijensko-epidemiloških mjera.

Izložba će se biti postavljena do 16. februara/veljače 2022.

O autoru:

Adil Mešanović rođen je 30. 10. 1977. godine u Tuzli. Po zanimanju diplomirani pedagog-psiholog i nastavnik predškolskog odgoja i obrazovanja. Od ranog djetinjstva pokazuje veliki interes i sklonost ka crtanju i oblikovanju. Slikarstvom se aktivnije počinje baviti krajem 1999. godine. U radu koristi različite slikarske tehnike a posebnu sklonost pokazuje prema akvarelu. Član je ULUTK (Udruženja likovnih umjetnika TK) od 2001. godine. Učesnik je velikog broja likovnih kolonija i voditelj „Škole slikanja sa izložbom“ pri BKC-u u Kalesiji. Na Međunarodnim likovnim susretima u Turskoj održanim 2016. godine predstavljao je BiH. Do sada izlagao na pet samostalnih i više od 30 kolektivnih izložbi slika.