DSO Promus

nedjelja, 07 April 2019 14:47

13.04.: Club Palma - "Helem nejse"

0704 helem

Nakon što su prije samo nekoliko dana objavili drugi studijski album “Pola čovjek pola jedan”, sarajevska grupa Helem nejse kreće na promotivnu koncertnu turneju u aprilu mjesecu, a u Tuzlu stižu 13. aprila.

Inovativni momci iz sarajevskog benda turneju su najavili reproduciranjem scene iz kultnog filma Kum. Glavnu ulogu u ovom videu je odlično odglumio kultni bh. glumac Izudin Bajrović.

Naoružani dobrom energijom i osvježeni novim repertoarom, kreću u pohod na Mostar, Tuzlu, Bihać, Brčko i Zagreb. Ovim koncertima zvanično započinje turneja #polačovjekpolajedantour.

Drugi studijski album "Pola čovjek, pola jedan" logičan je nastavak i napredak njihove raznolike karijere koja je uistinu jedinstvena pojava na ovim prostorima. Najveći hit "Kabadahija" sastavni je dio novog izdanja koje donosi mnogobrojne zanimljivosti uz veliku muzičku raznolikost. Četrnaest novih pjesama zaokruženi u jednu vrlo interesantnu cjelinu.

Publika će uživati uz nove potencijalne hitove kao što su “A ja sam za to”, “Zijo Kamatar”, “Mahala”, “Kafa na aparatima” na kojoj su ukrstili snage sa regionalno popularnim reperom Frenkijem, kao i u svim starim hitovima koje je njihova publika već navikla da sluša.

“Konačno smo dočekali trenutak kada možemo reći da će repertoar našeg koncerta biti presjek naše cijele karijere, a zapravo imamo samo dva albuma. Sada već možemo izaći i na bis. Jedva čekamo ponovni susret s Mostarom, Tuzlom i Bihaćem, kao i premijerne nastupe u Brčkom i Zagrebu. Biće ovo jedna potpuna cašpija i niko ne bi trebao ostati ravne duše. Vidimo se ljudi, ponesite steznike, zavežite znojnike .” izjavili su momci iz benda.

Clubu Palma / Subota 13. april 21.00 / Ulaz 6 KM sa uključenom konzumacijom


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu