BKC TK: Za kraj decembra promocija, koncerti, revija plesa i drugi događaji

by Tuzla Info
| 13:00

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona ove sedmice svojim posjetiteljima nudi pet programa u pet radnih dana.

Sadržajnu sedmicu večeras (ponedjeljak 20.12.) otvara promocija zbirke pjesama “Dodiri duše”, autorice Elvire Pekić Cvolić. Promocija će se održati u Maloj galeriji JU BKC TK sa početkom u 18 sati a promotori su dr.sc. Sead Selimović i književnik Salih Strašević.

HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla u saradnji sa Franjevačkim samostanom “Sv. Petra i Pavla” u Tuzli u utorak 21.12. 2021. godine u BKC TK organizira tradicionalni svečani Božićni koncert, sa početkom u 20 sati.

U okviru koncerta organizatori će ugostiti Matiju Dedića i tri sjajna mlada vokala Lidiju Bajuk, Ammaru Mistrić i Saru Renar. Matija Dedić je hrvatski pijanist, kompozitorj i jedan od najpoznatijih hrvatskih jazz-muzičara. Potiče iz muzičke porodice, sin je Arsena Dedića i Gabi Novak.

Predškolska ustanova “IQ Kutak Montessori” Tuzla u srijedu 22. decembra u Velikoj sali BKC-a organizuje Novogodišnju priredbu za svoje polaznike. Program počinje u 18 sati.

U četvrtak 23. decembra od 17 sati publika će moći uživati u Novogodišnjoj reviji plesa koju priređuje Plesni studio “Sandoval” Tuzla. Kroz program u kojem će učestvovati članovi ovog kluba, bit će prikazano šta su njihovi članovi radili tokom ove godine i najavljene aktivnosti u narednoj godini kada “Sandoval” obilježava dvije decenije uspješnog rada.

Zanimljivu sedmicu u BKC-u Tuzlanskog kantona zatvaraju učenici Osnovne muzičke škole Tuzla sa svojim tradicionalnim Novogodišnjim koncertom koji počinje u 18 sati.

Prrogramsku godinu Bosanski kulturni centar TK završava 28. 12. 2021. godine kada u koprodukciji sa Mješovitim horom “Lege Artis “Tuzla priređuje osmi po redu Novogodišnji koncert na kojem će nastupiti vokalni ansambli, pjevački zborovi, horovi I vokalni solisti iz Bosne i Hercegovine i regije.

Ulaz na sve događaje je slobodan uz pridržavanje svih propisanih higijensko-epidemiloških mjera koje se odnose za boravak u zatvorenim prostorima.