Večeras u Tuzli koncert umjetnika Đani Šehu

by Tuzla Info
| 9:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Koncert umjetnika Đani Šehu (gitara), bit će održan večeras u 19:30 sati, u Međunarodnoj galeriji portreta, u sklopu Centra za kulturu Tuzla.

Đani Šehu rođen 1980.godine u Sarajevu, osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u rodnom gradu. Po završetku srednje škole, započinje studije gitare na Ecole Normale de Musique Alfred Cortot u Parizu, u klasi prof. Rafael Andie. 2000. godine odlazi u Beč gdje započinje studije na Universität für Musik und darstellende Kunst Wien . Diplomirao je 2006. godine, na koncertnom odsjeku za gitaru u klasi prof. Konrada Ragossnika i prof. Alexandera Swetea. Zvanje magistra stiče 2010. u klasi prof Alexandera Swetea.

Usavršavao se na brojnim seminarima i majstorskim kursevima kod svjetski priznatih profesora i umjetnika.

Kao solista i kamerni muzičar, nastupao je u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Austriji, Francuskoj, Švedskoj, Italiji, Njemačkoj, Japanu, Danskoj, Španiji…

Sarađivao je sa Sarajevskom filharmonijom, Dubrovačkim gudačim kvartetom, te Tonart Sinfonietta iz Austrije.

Od 2006. god predaje na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Iz njegove klase izašla je nekolicina mladih umetnika koji su skrenuli pažnju stručne javnosti svojim uspjesima na takmičenjima i koncertima u zemlji i inostranstvu.

Aktivno održava koncerte, majstorske kurseve, te učestvuje kao predavač i član žirija na festivalima i takmičenjima, u zemlji i inostranstvu.

Osnivač je i direktor Sarajevo International Guitar Festival-a, te internacionalne ljetne škole gitare “SIGF summer school”.

Ulaz na koncert je slobodan.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.