Sutra promocija knjige Memento Vivere (Koronavirus : Drugi pogled na prvi val) autora Omera Ć. Ibrahimagića

by Tuzla Info
| 19:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Sutra u 18 sati će biti održana promocija knjige Memento Vivere (Koronavirus: Drugi pogled na prvi val) autora Omera Ć. Ibrahimagića, u ateljeu Ismet  Mujezinović, u sklopu JU Centar za kulturu Tuzla.

Promotori knjige su: Doc.dr Naida Mujkić, Šimo Ešić i Mehmed Đedović, a izdavač je Lijepa riječ Tuzla.

Omer Ć. Ibrahimagić rođen je u Tuzli, 1968.godine. Po struci je ljekar i radi u Klinici za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Doktor je medicinskih znanosti i redovni profesor (u trajnom zvanju) na Univerzitetu u Tuzli. Publicirao je veliki broj radova iz medicine u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Oženjen je, otac kćerke i sina. Živi u rodnom gradu.

Što se književnosti tiče, primio je nagrade: «Mak Dizdar» (za najbolju zbirku pjesama), «Fondacije za izdavaštvo» (za najbolju knjigu), te «Simha Kabiljo», «Dr Esad Sadiković» (u dva navrata), «Marko Martinović Car», lista «Večernje novine» i udruženja «Mladi Muslimani» (za najbolje priče). Bio je tri puta u užem izboru za regionalnu nagradu «Lapis Histriae», a jednom za bosanskohercegovačku nagradu «Musa Ćazim Ćatić».

Publicirao je knjige: «Boje Sunca» (proza, 2000.), «Šest bijelih mantila» (poezija ljekara – liječnika, 2007.), «Ćilibar i perle» (poezija, 2007. i 2008. – II izdanja), «Obične riječi» (poezija, 2012.), «Vaša priča, naša knjiga» (proza, 2012.), «Poznavanje prirode i društva» (poezija, 2014.), «Dobre godine» (proza, 2018. – II izdanja), «Pogled na moj svijet» (poezija, 2018.), «Memento vivere» (proza, 2021.).

Molimo Vas da ovu najavu emitujete na Vašim medijima a najavljeni sadržaj medijski propratite.

Ulaz na promociju je slobodan.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.