Tuzla: Večeras u dvorani Kaleidoskop koncert „Notama kroz svijet“

by Tuzla Info
| 11:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Godišnji susret bh umjetnika „Notama kroz svijet“ od 2016. godine u Tuzli okuplja muzičke umjetnike svih generacija, s ciljem promocije klasične muzike i međusobne razmjene iskustava.

Udruženje „Star Art“ iz Tuzle, uz kontinuiranu podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta daje šansu muzičarima različite životne dobi da zajednički pripremaju i realizuju ovaj projekat, čija je završnica zajednički koncert.

 

Na ovogodišnjem koncertu „Notama kroz svijet 5“ nastupiće profesori Ena Ovčina, Goran Đokić, Monika Tadić, dirigent Jasmin Hasić, hor „Lege Artis“, te učenici Armin Smajić, Džejna Hadžić i Amina Bojić.

„Istinsko je zadovoljstvo učestvovati u ovakvom projektu od njegovog osnivanja. Smatram da je manifestacija „Notama kroz svijet“ istinska šansa da na jednom mjestu zajednički nastupaju profesori i učenici, muzičari svih generacija. Publika nas već godinama prati i podržava, što nam daje dodatni motiv da svake godine pripremamo kvalitetan program i da zajednički radimo na njegovoj realizaciji“ – istakla je profesorica Ena Ovčina, diplomantica Muzičke akademije u Zagrebu i profesorica klavira u tuzlanskoj Osnovnoj muzičkoj školi.

Manifestacija je održala svoj kontinuitet uprkos pandemiji i posebnim epidemiološkim mjerama.

Koncert organizuje Udruženje za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju „Star Art“ iz Tuzle, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva kulture i sporta, te koprodukciju Centra za kulturu Tuzla i Pozorišta mladih.

Ove godine koncert „Notama kroz svijet 5″ biće održan u dvorani Kaleidoskop večeras u 19,30, uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.