Predstavom ”Krojcerova sonata” nastavlja se pozorišna ponuda Teatra kabare Tuzla

by Tuzla Info
| 9:00

Na sceni Teatra kabare Tuzla u subotu, 18.09.2021. s početkom u 19 30 sati publika će imati priliku pogledati višestruko nagrađivanu monodramu ‘’Krojcerova sonata’’ koja je nastala na temelju Tolstojeve novele, i koju je režirao cijenjeni Nebojša Bradić.

Predstava je nastala povodom obilježavanja 35 godina umjetničkog rada istaknutog glumca Vlade Keroševića, koji je ujedno i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli. Premijerna izvedba predstave je upriličena 2013. godine, a do sada je imala niz festivalskih izvođenja, gostovanja i nagrada. Priča ubice, koju suptilnim scenskim elementima studiozno, nadahnuto i sugestivno oživljava Kerošević, odvija se tokom vožnje vozom, putujući, ali ne dolazeći na cilj.

Naime, glavni junak uz neprestanu zvučnu kulisu putujućega voza i nekoliko junaku bolnih prekida zvukom same sonate, najprije prepričava i tumači događaje i objašnjava okolnosti, a na kraju ponovo preživljava, kao u psihodrami, svaki bolni i grozni detalj surovog ubistva iz strasti i potpuno se ogoli gledaocima u svojoj strašnoj bolesti krvavog ubice.

https://www.youtube.com/watch?v=kM2AV-OibWET

Teatar kabare Tuzla nudi publici bogat i raznolik kulturno umjetnički sadržaj u kojem svaki ljubitelj pozorišta može pronaći nešto za sebe. Upravo zato repertoar teatra čine predstave koje su po svom estetskom sadržaju različite. Postanite i vi dio kulturne promjene! Cijene ulaznica su 7 KM, informacije i rezervacije karata na brojeve telefona: 035/264-733 i 061/ 267 579 ili na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla.