”Open Air Fair” na Trgu Slobode u Tuzli

by Tuzla Info
| 9:32

Via Dinarica – put Dinarida koji povezuje neke od najljepših krajolika Evrope u čijim prirodnim atrakcijama uživaju ljubitelji prirode, iskusni i avanturisti početnici, predstavit će turističke lokacije sa tri njene staze koje prolaze kroz Bosnu i Hercegovinu: Bijelu, Zelenu i Plavu.

Posjetite „Open Air Fair”, 14.7.2021. od 19:00 na Trgu Slobode u Tuzli, i otkrijte na koje se destinacije Via Dinarice u BiH možete zaputiti ovog ljeta.

Upoznajte atrakcije, informišite se o ponudama, popnite se na vrh planine i slikajte pored Hajdučkih vrata, učestvujte u zabavnim igrama i osvojite vrijedne nagrade koje će vam poslužiti da se odmorite na nekoj od lokacija Via Dinarike ili da uživate u rekreativnim šetnjama kroz bosanskohercegovačke šume, na putu preko jugoistočnog dijela Hercegovine ka Jadranskom moru ili u avanturističkom pohodu na najviše planinske vrhove Bosne i Hercegovine. I to sve u centru grada!

Događaji će se održati u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bijeljini, Mostaru i Banjoj Luci.

Ideja Via Dinarice, kao inicijative i platforme, jeste povezati urbane i ruralne sredine u regiji, a ovim aktivnostima se želi podsjetiti na važnost bh. turizma i univerzalnog koncepta #PrirodaIDruštvo.

Ovaj sajam organiziran je u okviru projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH), Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS) i Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT). Projekt Via Dinarica se provodi u suradnji s domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, lokalnim vlastima, te nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.