5.11.: Kaleidoskop – Predstava “S druge strane granice”

by admin2
| 16:29

Udruženje “Mladi Tuzle” Tuzla i Pozorište mladih Tuzle kroz rad sa grupama djece i mladih redovno radi na prepoznavanju aktuelnih problema u zajednici, te o tome radi istraživanje, a potom pisanje scenarija i pripreme pozorišnih predstava gdje se, jezikom umjetnosti i omladinskim angažmanom, doprinosi poboljšanju uslova življenja u zajednici.

Tako je tokom 2007. godine nastala predstava “S druge strane granice” u okviru projekta “Socijalna uključenost – pravo, a ne privilegija” finansiranog u okviru šireg projekta SoRi koji sprovodi GIZ a kojeg je implementiralo Udruženje “Zemlja djece u BiH” . Ove, 2018. godine ista je obnovljena iz potrebe da se kroz dramski odgoj o problemu odlaska iz BiH nastavi govoriti širom BiH.

Radnja predstave smještena je u azilantski centar u Njemačkoj te nas kroz istinite priče naroda sa ovih prostora, informiše, edukuje, usmjerava, upozorava, ali i preispituje razloge masovnog odlaska u Njemačku.

Režiju za predstavu potpisuju Adnan Mujkić i Nadina Zubčević, a u predstavi igraju Emir Ibrahimović, Maida Hamzić, Adnan Džekić, Dino Subašić, Melisa Musić, Denisa Subašić, Sanja Vuleta, Haris Begić, Evel Islamović, Ajla Mušanović, Edin Džaferović, Muhamed Delić, Edin Džaferović i Ajla Mandalinić.

Predstava će biti izvedena u ponedjeljak, 5.11.2018. godine u 19:30h na sceni dvorane “Kaleidoskop” – saopšteno je iz Pozorišta mladih Tuzle.  

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.