27.12.: SKPC Mejdan – Koncert „Zabranjeno pušenje“

by admin
| 20:06
2111 pusenje2

Krajem 1983. godine skupina klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu “Ulicu Fuada Midžića”, u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma. Tada nitko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o ex-YU sceni. Riječ je, naravno, o albumu “Das ist Walter” grupe Zabranjeno pušenje.

Tri decenije kasnije, Zabranjeno pušenje je objavilo svoj deseti studijski album pod nazivom “Radovi na cesti”, a odličan prijem prva dva singla s albuma, pjesama “Boško i Admira” i “Ti voliš sapunice” potvrdili su da je Zabranjeno pušenje već 30 godina jedan od nezaobilaznih bendova regionalne scene.

Povodom 30 godina profesionalne karijere i povodom objavljivanja albuma “Radovi na cesti” grupa Zabranjeno pušenje će održati niz koncerta, a najveći su planirani u Beogradu, Sarajevu i Tuzli.

Tuzlanski koncert na programu je 27. decembra u SKPC Mejdan, a više informacija o cijeni ulaznica i mjestima gdje će se moći kupiti, bit će poznato uskoro.

SKPC Mejdan / Početak: 20 h / Info: http://www.zabranjeno-pusenje.com/

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.