BKC TK: Od 6. do 8. aprila projekcije filma “Te mračne noći”

by admin
| 8:11

Dugometražni francusko-bosanski film “Te mračne noći” François Lunela, francuskog režisera sa adresom u Sarajevu, nakon sarajevske, će doživjeti i tuzlansku premijeru.

Film će u Velikoj sali BKC TK-a u Tuzli, u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporukama biti prikazan u tri termina 6., 7. i 8. aprila/travnja 2021. od 18.00 sati, a nakon tuzlanske premijere, 6. aprila/travnja, bit će organizovan i razgovor sa rediteljem i dijelom ekipe koja je učestvovala u nastanku filma.

Ulaz na projekcije je besplatan uz prethodnu rezervaciju mjesta u Marketing službi BKC TK (035 311 070), obzirom da je zbog aktuelnih epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen.

Film „Te mračne noći“, rađen u koprodukciji Rose productions (Bosna i Hercegovina) & Promenades films (Francuska) smješten je u 1993. godinu i opkoljeno Sarajevo, a govori o onome o čemu ne pričamo previše, o ženi u kontekstu rata. Daleko od klišeja o junaštvu, ovaj film dočarava paradokse i zaobilaznice života, patnje i sumnje, ali i snagu prijateljstva i solidarnosti među ljudima.

Film „Te mračne noći“ na Filmskom festivalu u Milanu je imao četiri nominacije: za najbolju glavnu glumicu Maja Jurić, za najboljeg režisera, najbolji film i najbolju montažu.

Uloge u filmu tumače Maja Jurić, Arman Lunel, Muhamed Hadžović, Nina Đogo, Maja Zećo, Emina Muftić, Boris Ler.

Najavu projekcija u BKC TK,  film možete pogledati na ovom linku, a pregled trailera na ovom linku – saopšteno je iz JU BKC Tuzlanskog kantona.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.