ponedjeljak, 10 Septembar 2018 20:18

29.11.: BKC Tuzla - Perpetuum Jazzile

1009 perpetum

Perpetuum Jazzile - jedna od najvećih vokalnih skupina na svijetu iz svoje Slovenije stiže i Tuzlu, a dugo iščekivani koncert u gradu soli će održati u BKC-u Tuzla.

Perpetuum Jazzile osnovan je 1983. godine pod vodstvom Marka Tirana koji je s bendom (pod nazivom Gaudeamus) pokrenuo izvođenje zahtjevnijih jazz vokalnih skladbi. Godine 2010., s Tomažom Kozlevčarom u glavnoj ulozi, stvaraju nova, sada već legendarna djela kao što su Afrika, Avsenik Medej, Poletna noč i mnoga druga. Već iduće godine, 2011., redateljsko vodstvo preuzima svjetski poznati vokalni stručnjak Peder Karlsson, utemeljitelj poznate švedske vokalne skupine The Real Group. Perpetuum Jazzile tada jasno razvija prepoznatljivost, jedinstvenost i izraz te se svrstava među vrhunske svjetske ansamble.

Godine 2014. muzičko vodstvo preuzima grupa članova samog benda, Peder Karlsson postaje njihov mentor i konzultant, a Andraž Slakan i Samo Vovk postaju vodeći redatelji i muzički producenti benda. U oktoburu 2016. izdali su dvostrani studijski album Both Sides.

Nezaboravan doživljaj, bogata harmonija i nevjerojatna energija izvođenja djela nekih od najvećih svjetskih izvođača!
(preuzeto sa stranice - perpetuum jazzile)

BKC Tuzla / Početak: 20.00 h / Više informacija o prodaji ulaznica objavljujemo naknadno


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu