04.08.: Plato SKPC Mejdan – LOOP FEST Summer Special

by nedim
| 10:57

Uz podršku Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, Turističke zajednice Grada Tuzla i prijatelja, a kao sastavni dio manifestacije Ljeto u Tuzli 2018., Fobia sa prijateljima, organizuje open air event, u srcu grada. Festivalska tradicija koju je započeo Loop festival, nastavlja se, 4. augusta, na predivnoj terasi SKPC Mejdana, u Tuzli, pod otvorenim nebom, uz veliki stage, bar za osvježenje i VIP zonu. Drugi, indoor, after stage nastaviti će sa radom kada glavni stage završi sa programom.

Organizatori su za ovaj događaj pozvali najpoznatija imena, iz svijeta elektronske muzike, koja dolaze iz Španije, Holandije i BiH. Iz Barcelone dolazi Coyu, producent i DJ, koji je simbol moderne dance muzike a zovu ga “The Big Cat”! Njegovi remixi uzdrmali su svjetske muzičke ljestvice a kroz svoja izdanja pokazao je svoju muzičku širinu. Po prvi put premijerno nastupa u BiH. Druga zvijezda večeri je Ramiro Lopez, producent i dj elektronske muzike, iz Madrida, koji svoju muziku objavljuje za najpoznatije svjetske izdavačke kuće poput Drumcode, Suara, Bedrock, Tronic Music, Intec Digital i naravno vlastiti Odd Recordings.

Specijalni gost ljetnog Loop festa je ADIN, alias poznatog producenta house muzike, iz Roterdama. O kojoj zvijezdi je riječ provjerite 04. augusta. Ovaj događaj ugostiti će i najpoznatija imena muzičke scene BiH. Tako će svoje bogato muzičko iskustvo, sa posjetiocima, podijeliti i Black Acid, Goran Emkić, Vanyano, Alexander de Funk, Facho, Spunk, Richocet i Adnan Jakubović.

Tokom ranijih izdanja Loop festivala, u Tuzli, su nastupali napoznatiji svjestki i regionalni producenti i DJ-evi elektronske muzike, Dave Clarke, Marco Carola, Ade Fenton, Terry Francis, Tom Novy, Space DJz (Jamie Bissmire i Ben Long), Henrik B, Deetron, Baggi Begovic, Marko Nastić, Dejan Milićević, Platonic, Mladen Tomić, Mirko Popov, Banjamin Deluxe i mnogi drugi.

Više infromacija o ovom događaju OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)