21.04.: Teatar Kabare – Koncert Maje Volk i Aleksandra Vavića

by nedim
| 17:28

Na sceni Teatra kabare Tuzla najavljujemo nesvakidašnji muzički event. Riječ je o koncertu u izvedbi Duo Genial (Ženijal): legendarne Maje Volk i Aleksandra
Vavića.

Koncert nosi naziv ”Put oko svijeta za 90 minuta” i održati će se u subotu, 21. aprila 2018. s početkom u 19.30 sati. Kada se spoje pjesme, jezici i iskustva ova dva
muzičara, publika dobija preko 3000 pjesama na najmanje 50 različitih jezika. Svako ponaosob utkao je u ovaj duo ono što će postati njihovo ime – ženijal, genijalno.

Maja Volk, koja je obišla sve te svjetove dodaje priču i svoj izbor omiljenih pjesama, od Portugalije, Francuske, do Meksika, Argentine i Ekvadora. Ovi muzički avanturisti nikada ne znaju u kom pravcu će krenuti, niti kojom avio kompanijom, ali znaju da kud god da krenu, uvijek su kod kuće…. Svijet se, zaista, može optrčati za 90 minuta, uz 2 gitare, udaraljke i dva glasa!

Ovaj bogati muzički program oduševit će tuzlansku publiku i sve one koji prate umjetničko djelovanje Maje Volk. Maja Volk – žena s bezbroj talenata; dvostruki doktor nauka, dramaturg, profesor dramaturgije, pisac, scenarista, muzičar, voditelj, majstor origamija, govori pet jezika, a pjeva na deset.

Sve informacije oko kupovine i rezervacije karata možete dobiti na:
E: [email protected]
M: +38761633007 (Nela)
kao i u inbox fb stranice Teatar Kabare Tuzla ili na broj telefona 035264733.

(Tuzlainfo.ba)