29.04.: BKC Tuzla – “Nana Fata Orlović ili Neka se čuju i vaši glasovi” (OTKAZANO)

by nedim
| 18:22

Predstava u produkciji UDUK “EXILIUM” – “Nana Fata Orlović ili Neka se čuju i vaši glasovi”, autorskog djela poznate bh. glumice Hasije Borić, održaće se 29. aprila, u 20 sati, u Velikoj sali BKC Tuzla.

Ovom premijerom Hasija Borić ujedno obilježava 40 godina umjetničkog rada, a u predstavi učestvuju učenici Srednje muzičke škole i Muzičke akademije u Sarajevu: Maira Isaković i Amila Baščelija, violine, te Svemir Tomić, solo pjevanje. 

Dramaturg je Džejna Avdić, dok tekst, režiju, izbor muzike i scenografiju potpisuje Hasija Borić, kao i jednu od uloga u predstavi.

– Zašto baš Fata Orlović? Svaka srebrenička majka i svaka druga majka u Bosni i Hercegovini mogla bi biti tema nenapisanog romana, priče, drame ili pjesme. Lakše mi je bilo pisati o majci koja nije izgubila svoje dijete, nego o onima koje to jesu. Nana Fata Orlović je za mene heroina, jer, poput svih velikih heroina, vjeruje u univerzalnu ideju pravde, u Božju pravdu, koja je izvan zemaljske i spremna je za nju umrijeti. Ona i u najtežim životnim situacijama ismijava silu, mržnju, nacionalizam, fašizam, što je odlika samo najvećih – istakla je Hasija Borić.

Ulaznice možete kupiti u Marketing službi BKC – a i u cd shopu “Mido” na Korzu.

BKC Tuzla / POčetak: 20.00 sati / Info: 035/311 070