tuzla info 1200x100

farah baner

srijeda, 27 Decembar 2017 21:10

07.03.: BKC Tuzla - Koncert Goran Karan

2712 karan

Goran Karan, legendarni hrvatski pjevač, muzičar i kompozitor održat će koncert u JU Bosanskom kulturnom centru TK-a 07.03.2018. godine sa početkom u 20,00 sati.

Posjetitelji koncerta uživat će u poznatim hitovima ali i opernim arijama koje Goran Karan izvodi na prepoznatljiv način iskazujući svoje glasovne kvalitete. Ovo će biti njegov treći koncert u BKC-u Tuzla, posljednji put nastupao je 2016. godine.

Muzičar čiji je stil teško svrstati u bilo koji okvir osim onog univerzalnog, mediteranskog, samostalni je izvođač još od kraja devedesetih godina.

Karijeru je započeo pjevajući u nekoliko različitih rock bendova, u svakom ostavljajući vlastiti, prepoznatljiv muzički pečat.

Početkom 1997. godine Goran Karan započinje solo karijeru, a već 1998. osvaja Zadar-fest s pjesmom “Kazna mi je što te ljubim”. Krajem 1998. godine u Beču nastupa u glavnoj muškoj ulozi u mjuziklu “Rock It” u teatru “Ronacher” u bečkoj produkciji sastavljenoj od osam najpopularnijih mjuzikla od kraja 1960-ih godina: “Jesus Christ Superstar, “Grease”, “Hair”, “Tommy”, itd.
Goran Karan je dobitnik najprestiznijeg hrvatskog muzickog priznanja “Porin” i to u tri kategorije: za “Najbolji album zabavne muzike”, za “Najbolju mušku vokalnu interpretaciju” i “Najbolju vokalnu saradnju”, duet sa Oliverom Dragojevićem.

Tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa brojnim muzičarima, pomenimo samo neke od njih: Zdenko Runjić, Oliver Dragojević, Kemal Monteno, Rajko Dujmić, Arsen Dedić i mnogi drugi.

Ulaznice mogu se kupiti u Marketing službi BKC Tuzla i u CD shopu MIDO.

BKC Tuzla 20.00 sati / Informacije i rezervacije : 035 / 311 070.


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu