Poslušajte “Replay” u njenoj izvedbi: Tuzlanka Belma Huseinefendić objavila novi cover

by nedim
| 14:13

Nakon što je talentovana Tuzlanka, Belma Huseinefendić svojom pjesmom  „ŠIBAM DALJE“ i cover obradom „Odakle sam ja“ na društvenim mrežama napravila pomamu, odlučila se na objavu novog covera. Ovog puta obradila je popularni hit Replay kojeg izvodi Senidah.

Kako Belma istilče, na obradu ovog hita odlučili su se zbog toga što su željeli probati nešto novo.

– Moja ekipa i ja smo baš često u studiju, smišljamo i radimo na projektima. Ovaj projekat je nekako bila želja svih nas pa smo ga morali odraditi. Često smo u studiju slušali Senidu i jednom prilikom poslušali smo njen Jungle session i zaljubili se u njenu verziju pjesme „Replay“ uživo. Odlučili smo da probamo i dopalo nam se, bila je sastavni dio svakog dana u studiju – rekla nam je Belma.

Kada je riječ o prvom coveru koju je radila sa istom ekipom, jako su zadovoljni kako je on primljen kod publike

– Sa prvim coverom smo svi jako jako zadovoljni, iskreno nismo imali apsolutno nikakva očekivanja kao i sada, mi samo volimo da radimo bilo šta što je vezano za muziku ističe sve popularnija Tuzlanka.

Cover je rađen u u ART Studiju Tuzla ARR, kojeg je komponovao i producirao Anes Imamović. Klavir je svirao Anes Imamović, a bubnjeve Nihad Imamović.  Za cover je snimljen i spot čiji jer režiser Edim Turčinović, zadužen i za završnu montažu, kao i za za svijetlo.

Trenutno Belma radi na duetu sa Aleksandrom Josifovskim, makedonskim finalistom Zvezda Granda, koji će biti obavljen uskoro.