/FOTO/ Kultna tuzlanska ćevabdžinica: Već 35 godina Bulevar miriše na Bekirove ćevape

by Tuzla Info
| 11:15

Ćevabdžinica “Kod Bekira” jedna je od onih mjesta u gradu u koju ćete otići maksuz kako biste pojeli ćevape i popili bosansku kafu, a uz nju i progovorili koju riječ sa rajom.

Ukusni ćevapi tuzlanskog ćevabdžije Bekira, jedu se već 35 godina, a upravo na njih svakoga dana mirišu dva naselja i Brčanska Malta i Bulevar, s obzirom da se ćevbadžinica nalazi na nevidljivoj granici ovih tuzlanskih naselja.

Kako nam priča vlasnik ove ćevabdžinice, Bekir Sejranić, kada je davne 1986. godine otvorio radnju, nije ni sanjao da će raditi i nakon toliko godina.

“Ja sam uvijek i kao momak sanjao o tome da imam nešto svoje. Uz pomoć porodice i veliku podršku moje supruge Mehdine, uspio sam i otvorio sam ćevbadžinicu, ne sanjajući da će nam ona i danas, nakon toliko godina biti glavni izvor prihoda. Ova ćevabdžinica nam je omogućila lijep život, odškolovala nam djecu…” – priča nam Bekir.

Ono što ga je održalo, kaže nam Bekir je kvalitet kojem je uvijek težio, ali i pristupačne cijene.

“Od početka ja sam uvijek želio svojim mušterijama ponuditi najkvalitetniju hranu ali uz neke normalne cijene jer sam htio da ćevapi ni za koga ne budu luksuz. Uspio sam u tome i narod nas je zbog toga zavolio. Mnoge mušterije su ovdje dolazile kao djeca, a danas su to porodični ljudi koji sada dolaze po ćevape za svoju djecu” – kaže Bekir, te dodaje kako je tek prije dvije godine prvi put neznatno podigao cijenu ćevapa i drugih jela.

“Ćevapi su nam do prije dvije godine bili 2,50 do 3 KM. Cijene sam zbog isplativosti morao malo podići, a to sam učinio i sada s obzirom da je kao što je poznato sve poskupjelo pa sam morao i ja, ali sam se zaista potrudio da to i dalje bude pristupačno svima, uz kvalitet koji je ostao isti. Mala porcija ćevapa sada košta 4 KM, pa smo i dalje među najjeftinijim u gradu”.

Osim ćevapa, u Bekirovoj ćevabdžinici možete pojesti i poljev, pljeskavicu, sendvič, kobasice, a uz to i popiti bosansku kafu iz džezve.

Iako mala, ova ćevabdžinica će vas sigurno ‘kupiti’ svojom toplinom i ljubaznošću ćevabdžije Bekira, koji će vam s ljubavlju spremiti ćevape baš po vašoj želji. /A.B./