Na jednoj od bh. televizija: 1. januara TV premijera filma “Toma”

by Tuzla Info
| 10:00

TVSA na čelu sa direktoricom Duškom Jurišić još jednom je potvrdila staro pravilo – sve se može kad se hoće. U prilog tome ide detalj iz novogodišnjeg programa ove televizijske kuće koja je, pored mnogo većih tv igrača u BiH, ekskluzivno uspjela da otkupi prava na televizijsku premijeru definitivno najvećeg filmskog hita u regionu ove godine – filma “Toma” Dragana Bjelogrlića.

Tako će gledaoci u BiH, koji ovaj film još nisu pogledali, imati priliku da to učine 1. januara u 21:10 sati, u programu TVSA.

Iako je o njemu gotovo već sve rečeno, kratko podsjećanje:

Film “Toma” je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo i živote poznatih umjetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

Scenarij potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović, a direktor fotografije je Goran Volarević.

Sjane uloge u filmu ostvarili su: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović

http://

Različiti filmski kritičari u regonu ovaj film su ocijenili kao svojevrsno kinematografsko „otkriće“.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.