četvrtak, 02 Novembar 2017 21:20

„Navike promijeni školu opremi“: Učenici osvojite vrijedne nagrade za svoju školu!

0211 pametne

 

Regionalno takmičenje „Navike promijeni školu opremi“ organizovano je u cilju promocije energetske efikasnosti i uštede energije i vode u školama sa područja Tuzlanskog kantona (Bosna i Hercegovina) i Brodsko-posavske županije (Hrvatska).

Učenici, ako u vašoj školi možete izmjeriti:

- potrošnju električne energije (posjedujete individualni uređaj/e za mjerenje potrošnje električne energije – brojilo); i/ ili
- potrošnju vode (posjedujete individualni uređaj/e za mjerenje potrošnje vode – vodomjer); i/ ili
- potrošnju toplotne energije (posjedujete individualni uređaj za mjerenje potrošnje toplinske energije – kalorimetar ili mjerilo potrošnje plina);

prijavite se na regionalno takmičenje škola „Navike promijeni – školu opremi“ i osvojite vrijedne nagrade za svoju školu.

VIŠE INFORMACIJA O TAKMIČENJU I USLOVIMA UČEŠĆA PROČITAJTE OVDJE.

Nakon završetka takmičenja proglasit će dvije škole pobjednice i to jednu u Tuzlanskom kantonu (BiH) jednu u Brodsko – posavskoj županiji (HR).

Škole koje pobijede dobiti će:

 - fotonaponski sistem za proizvodnju električne energije;
- solarni laboratorij sa mnogo korisnih stvari za školu (npr. solarno drvo, solarna klupa, solarni roštilj ili solarne lampe).

Rezultati koje postignu škole sa područja Tuzlanskog kantona u takmičenju i donacija koju osvoji prvoplasirana škola, biti će vrednovaneod strane Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, kroz Instrumentarij za vrednovanje skola. Sve škole koje budu učestvovale u takmičenju će od organizatora dobiti pismo zahvale.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu