Energis: Besplatna obuka za mlade o održivom poduzetništvu

by nedim
| 19:48

 

Udruženje “Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis” organizira besplatan program poduzetničke obuke za mlade i ambiciozne osobe starosne dobi do 25 godina, u okviru projekta „Sustainable Youth Entrepreneurship“.

Obuka će biti fokusirana na transfer znanja mladim i ambicioznim osobama u svrhu njihovog osposobljivanja i podrške za pokretanje vlastitog održivog biznisa, te time jačanjem poduzetništva mladih u Bosni i Hercegovini. Učesnici obuke i edukacije će dobiti priliku da steknu saznanja koja se tiču kreiranja poslovne strategije i poslovnog plana, organizovanja malog biznisa, oblasti poreza i drugih obaveza prema državi, procedure pokretanja biznisa i značaja održivog poslovanja. Pri završetku programa obuke i edukacije, svi učesnici će dobiti certifikat o učešću u ovom jedinstvenom programu poduzetničke obuke.

Obuka će se održati u periodu od 11.12.2017. do 15.12.2017. godine u prostorijama Udruženja u Sarajevu.

Rok za podnošenje aplikacije je 17.11.2017. godine do 18:00 sati, a potrebno je dostaviti CV i kratko motivaciono pismo na e-mail adresu [email protected]. Lista učesnika bit će objavljena u roku od 15 dana nakon zatvaranja poziva.

(TI)