Ko su novi načelnici u TK: SDA izgubila Gradačac, u Kalesiji i dalje neizvjesno!

by admin
| 10:27
0209glas

Osim Kalesije, gdje će u najneizvjesnijoj izbornoj trci do sada, odlučivati glasovi mobilnih timova i dijaspore, poznata su imena načelnika u svim općinama Tuzlanskog kantona.

 

Najubjedljivije pobjede ostvarili su novi-stari načelnici Tuzle i Živinica, Jasmin Imamović (SDP) i Hasan Muratović (SDP).

SDP je dobio i načlenike u Srebreniku i Gradačcu. Edis Dervišagić je slavio u Gradačcu, a Sanel Buljubašić u Srebreniku.

Ova partija je zadržala načelničku poziciju i u Gračanici. U neizvjesnoj trci dosadašnji načlenik Nusret Helić pobijedio Hazima Vikala (SDA). U ovoj općini poznati su i rezultati za općinsko vijeće. Kako je za Bportal potvrdio predsjednik Općinske izborne komisije Zikrija Buljubašić, SDP je u konačnom zbiru osvojio 160 glasova više od SDA, ali će obje stranke u vijeću imati po 11 vijećnika.

Kandidat SDA Bego Birparić nadmoćno je slavio u Banovićima, a SDA je osvojila i načelničku poziciju u Doboj Istoku gdje je pobijedio Kemal Bratić, te u Čeliću gdje je pobijedio Sead Muminović. Novi mandat u Teočaku je osvojio Taib Muminović.

Ubjedljivu pobjedu odnio je i dosadašnji načlenik Dževad Mujkić (SDA) u Lukavcu.

Pobjednik izbora u Sapni je nezavisni kandidat Ismet Omerović. On je i do sada obavljao ovu dužnost, a nakon napuštanja SDA kao nezavisni kandidat osvojio je novi mandat.

U Kladnju je za načelnika izabran Jusuf Čavkunović iz Socijaldemokratske unije, koji je pobijedio dosadašnjeg načelnika Fuada Imamovića (Stranka za BiH).

(TI/Bportal.ba)