Predizborni skup SDA u Gornjoj Tuzli : I ovo je Tuzla, kao i Lipnica, Obodnica, Husino…

by admin
| 21:44
2409_sda
  •  
  •  
  •  
  •  

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla, jučer je održao predizborni skup u Gornjoj Tuzli.

 

Velikom broju okupljenih članova i simpatizera Stranke kao i drugih uvaženih građana obratili su se kandidati sa liste SDA za Općinsko vijeće Tuzla: Vahidin Fazlić mašinski tehničar, doc.dr. Isat Skenderović, diplomirana pravnica Hidajeta Jarčević Mehić, mr.ph.Nada Skokić specijalista medicinske biohemije, diplomirani ekonomista Senad Hadžiomeragić, apsolventica na Filozofskom fakultetu UnTz Amela Hodžić, nosilac liste SDA za Općinsko vijeće prim.dr. Mirsad Malohodžić, kandidat SDA za načelnika Općine Tuzla, prim.dr. Adi Rifatbegović, predsjednik OO SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević  te u ime KO SDA TK gospodin Bajazit Jašarević.

– Svako dijete, svaki građanin Gornje Tuzle je heroj i ja vam na tome čestitam. Snaga SDA je u tome što želi mobilizirati sve čestite ljude bez obzira kojoj stranci pripadaju. Naš tim čine čestiti, sposobni ljudi koji će uz vaše iskustvo i sugestije koje ćete nam dati napisati program rada. Mi hoćemo, znamo i možemo stvoriti ambijent takav da kad dođe investitor da dobije za 48 h sve potrebne papire, da mu se ne naplate takse ako će tu otvoriti fabtriku i zaposliti ljude. U Tuzli se gradi od skvera do Brčanske Malte. Naša snaga je u tome što je za nas i ovo Tuzla, i Lipnica i Obodnica i Repuševac i Husino i Kiseljak. Mi ćemo vratiti izvorna prava mjesnoj zajednici. Nikada više ni jedan načelnik Tuzle ne smije da imenuje ljude koji će u mjesnoj zajednici raditi u vaše ime. Te ljude vi morate birati. Nikada više ni jedan načelnik ne smije dizati kredit u zadnjoj godini svog mandata, niti Općinsko vijeće više ne smije dizati kredite koje ne može otplatiti za vrijeme svog mandata. Dosta je više uzimanja kredita u naše ime i u ime naše djece.  Dajte nam priliku da promijenimo nešto nabolje  – kazao je dr. Adi Rifatbegović.

Na predizbornom skupu, osim kandidata koji su se obratili građanima, predstavljena je cijela lista OO SDA Tuzla.

Kandidat SDA za načelnika Tuzle, dr. Adi Rifatbegović je prije početka skupa cijeli dan u pratnji kandidata SDA za Općinsko vijeće boravio u MZ Gornja Tuzla gdje je posjetio nekoliko porodica i razgovarao sa mještanima o problemima koji ih muče svakodnevno.

Skup su uveličali članovi Kulturno-umjetničkog društva iz Gornje Tuzle.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.