OO SDP Tuzla: Život u Tuzli nikad nije bio kvalitetniji!

by admin
| 14:00
0909sdp
  •  
  •  
  •  
  •  

Općinski odbor Socijaldemokratske partije BiH Tuzla, sa svojim načelnikom Jasminom Imamovićem na čelu izvršne vlasti u Tuzli, podsjeća građane da smo u proteklom periodu uradili mnogo.

 

Naš grad Tuzla, kao mnogi drugi gradovi u svijetu, je uspješan  i  iz razloga pravilnog korištenja i očuvanja kulturno historijskog naslijeđa kao faktora razvoja. Njegujemo dokaze o kontinuitetu BiH državnosti od srednjovjekovnog , osmanskog i  austrougarskog perioda, zatim perioda ZAVNOBiH-a i socijalizma  i  odbrane nezavisnosti 1992-1995.godine.

Posebno potenciramo i najstariju proizvodnju soli u Evropi i kulturu  proizvodnje soli , ističući ono što ima Tuzla, a nema niko.

Sve ovo pokazali smo na Trgu slobode, Sonom Trgu, Slanoj banji, kompleksu Panonika i u Gradskom parku koji će svečano biti otvoren dana 22.09.2012.godine, ukupne površine  27 hiljada kvadratnih metara.

Gradski park, posvećen korijenima i kontinuitetu bosanskohercegovačke državnosti, bit će obogaćen otkrivanjem spomenika prvom bosanskom kralju Tvrtku  I   Kotromaniću.

Tuzla nezadrživom brzinom ide naprijed! Ne samo da ide naprijed, nego je Tuzla po brzini svog preporoda  i razvoja ispred, ispred svih u Bosni i Hercegovini. Tuzla nikad nije bila ljepša,  život u Tuzli nikad nije bio kvalitetniji – saopšteno jeiz OO SDP BiH Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.